2012. április 12., csütörtök

Karibi Naszut (part I. megerkezes, terepszemle, St Thomas)

Milyen regota vartuk ezt a 2 hetet....volt aki azt kerdezte: "mar megint naszutra mentek"
valoszinuleg azert, mert eltelt fel ev az eslo eskuvo es a naszutunk kozott...de nem, nem voltunk meg, ez az elso..es utolso :)

Ennyit meg eletemben nem repultem, meg jo hogy elobb indultunk es megalltunk Madridban egy ejszakara.
Iberia nem a legkenyelmesebb jarat...ahhoz kepest, hogy 9 orat repul az ember vele lehetnenek nagyobbak az ulesek kozti helyek (mint ahogy kesobb megtapasztaltuk visszafele az American Airline gepen)
...szoval szenvedtem...probaltam maszkalni, de par kor utan hulyenek neztek..ugyanis nem sokan setalgattak.
Valahogy csak eltelt, megerkezes utan meg 1 ora sorban allas az amerikai hataron: ujjlenyomat vetel, kikerdezes, hasonlok...hat ez mar azert sok volt...
 de...megerkeztunk Puerto Ricoba!!! nem hiszitek el mi volt az elso dolog amit vettunk miutan lecuccoltunk a hotelben: hat igen, ilyet mar regota nem hasznaltunk, csaknem azota amiota Spanyolorszagba koltoztunk....esernyot :( ugyanis ugy szakadt az eso, mintha dezsabol ontenek...de emellett nagyon kellemes meleg van es nem hul le a levego, ami szuper.
De azert elkedvtelenitett, foleg amilyen pesszimista tudok lenni idojaras tekinteteben. Mar le is jatszodott a fejemben, hogy vegig a hajon a kabnban fogunk ulni vagy a programokra menni, napsutes, napozas nelkul, esernyovel a kezunkben nezzuk meg a tropusi szigeteket.
Aggodalmam akkor sem csokkent, amikor felszalltunk a hajora.....ugyais epp a medencenel pasztaztam a kaja kinalatot amikor iszonyatosan elkezdett esni...sot ahova letelepedtunk (meg a kinti reszen) a borondjeink mellett nagy tavacska lett....a hajo szemelyzete ugy mentette ki a borondjeinket a vizbol..hehe

Miutan a kabinunkhoz vittek a nagy borondoket ideje volt lecsekkolni milyen is az a VIP reszlegen elhelyezkedo teraszos duplaagyas...haaat pazar :)

legeloszor a gyonyoru szulinapi meglepi csoki torta tunt fel...olyannyira nezegettem kozelrol, hogy vajon hogy csinaltak a tetejet, mivel irtak ra a koszontot...stb....hogy eszre sem vettem, hogy az agy felett olyan baldachinos modra tele van aggatva kis naszutas uzenetekkel, szivecskekkel....kicsit olyan mint farsangkor.
Ez alatt aludtunk egesz heten, neha persze lejott, de nagyon szep meglepi volt. Nem, nem a hajo meglepije Daniele szervezett mindent le (anno Egyiptomban a hoteltol kaptam tortat, es azota mas hoteltol sem)

Miutan kioromkodtuk magunkat elkeszultunk az estere, hogy megunnepeljuk a szulinapom. Azon erdekes modon nem is gondolkodtam per pillanat, hogy hany eves is vagyok.
Kesobb amikor koktelt ittunk azt hittem velem van gond....de aztan rajottunk, hogy elindult a hajo es ezert....fura erzes...neha az agyban is ereztuk....

I. sziget, St Thomas, St John

Mielott utnak indultunk volna kello informaciot kaptunk egy ismerostol mire is erdemes menni, a hajoval vagy magan uton, mit erdemes valasztani stb....ez igen hasznos volt, mivel rengeteg program kozul lehetett valasztani :)Igy az elso nap valasztasunk a katamaran turara esett. Mindig koran kezdodtek, igy ez is...azt azonban megfogadtuk, hogy reggelizi joval a turak elott fogunk...mert egy egy bukkanonal majdnem minden kijott..a sziget maga szegenyes, rendezetlen....valoszinuleg kicsi is. Amint felszallunk a katamaranra, lelkes kiseroink mindent megtettnek a jo hangulatert. Szerencsere kis csoportrol volt szo...snorkeling, majd kesobb  "Honeymoon beach" kovetkezett, ami gyonyoru....olyan szinu a viz ahogy azt elkepzeltuk, vilagos kek, atlatszo, feher homok a parton. mar el vagyok veszve...nem is akarok buvarkodni, csak gyonyorkodni ebben a csodaban...nem hiaba hivjak naszutas beachnek :)

Este: hihetetlen program valasztek...etterem, duplajat esszuk a normalisnak...es persze mindent kiprobalunk, ami furcsa vagy nem szokvanyos (pedig aztan Angliaban mar sok mindent teszteltunk)
Most pl capat eloetel, barack kremlevest...en a het folyaman minden sutit tesztelek....fotozok...hivatalbol persze....
Vacsi kozben eltunnek a pincerek :) kesobb rajovunk, mert ok tancolnak a lepcson egy nagyon ismert szamra, kesobb megprobalom idevarazsolni a videot is...nem tudom mukodni fog-e (tul nagy volt), majd megprobalom a picasara feltenni, mert jopofa


Meselek egy kicsit a hajon levo programokrol, mint a gyerekek amikor Alice csodaorszagarol van szo...pupillam tagul es nem jutok szohoz. Mindenre szamitottam, de erre nem. Hihetetlen sok program vanm a mi egyik kedvezncunk a komedia show volt ami keson kezdodott es altalaban mindig telthazas volt, ha nem mentunk idoben (ami azt jelenti, hogy otthagytunk egy masik programot) akkor nem jutott hely..meg az ajtoban sem allohely.
A kedvenc termem piros-fekete...milyen meglepo :) itt altalaban karaokee volt, errol mindig lemaradtunk. Egy masik teremben kellemes zongora est, a barpulot elfogadnam, kor alaku es korben zongora klaviatura ovezi, kozeben a zongoristaval, zsenialis :) ezt azert elfogadnam, zongoraval egyutt.


Egyebkent a hajo teruleten meg legalabb 4 zongora volt es jatszottak is rajta.
A nagy szinhaz teremben altalaban jatekok voltak (bingo, hazaspar vetelkedo, buvesz show stb) meg a fo showk, ami szuper volt, tancos, zenes es a dekoracio!!!

Kint a medenceknel nagy vasznon mozi...(meg popcorn is volt,, hihetetlen) Erre a programra sem volt idonk, pedig a terv az volt, hogy egyok este betelepszunk az egyik jacuzziba es onnan nezunk filmet mikozben pattogatott kukoricat eszunk...de soha nem volt idonk ra :)
Volt meg minden,ami szem-szajnak ingere....csavaros jegkrem masina...pizza 24 oraban...sushi sarok..
orias tortak, specko kaveval...stb


az az igazsag, hogy nem szamitottam ilyen sok mindenre a hajon,...sot nemm is tudom mire szamitottam..ez joval tobb mint amire...]]mindenre gondolnak, mindenkire....koroszttalyokra ertem...tinedzsereknek kulon buli...single party...paroknak is...

Par kep a hajorol...folyt kov a tobbi szigettel:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése